Isnin, 20 Mei 2013

Isu Guna Bomoh - Fitnah Page Pro UMNO Kantoi !

Kantoi.

Padan muka.

KAH KAH KAH



"telah disahkan oleh MC juga uploader asal diyoutube acara tersebut adalah anjuran mahaguru (bomoh) sendiri"

disini ada beberapa link untuk anda SIASAT sendiri..

1: link video diyoutube .. http://youtu.be/zaaA43GlpD0

2: klik uploader asal . --- hasilnya
https://www.youtube.com/user/paparazzipub69 kemudian carian fb berdasarkan nama "lockman arshad " https://www.facebook.com/lockman.arshad .

3: lihat video dengan teliti dan lihat butiran acara yg ditulis di belakang papan.
tertulis "panglima mahaguru .... mat zin" ---- buat carian google ..

http://www.google.com.my/search?sugexp=chrome%2Cmod%3D8&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=panglima+mahaguru+mat+zin

4. hasil carian berdasarkan nama difb https://www.facebook.com/DatokMahaguruIbrahimMatZin

yg paling best gmbr ni : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=620266614668415&set=a.585055088189568.1073741825.512841502077594&type=1&theater





.. pikirkan sendiri..

Semua kat atas neh difikirkan oleh rakan facebook sebenarnya. Ini pembongkaran dia. Ayat2 dalam gambar tue pun dari pemikiran dia. Aku just copy paste balik je. Tiada kaitan dengan aku. Just nak englighten perkara sebenar.

Kredit : Ahmad Faisal.

Rujukan : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=586778934689786&set=a.100928019941549.2149.100000730538740&type=1&relevant_count=1

Apa yang ingin dia sampaikan sebenarnya?

1. Bomoh di atas buat penaakulaan tanpa ada kaitan dengan pimpinan PR.

2. Isu main bomoh dan syirik ialah fitnah ke atas pemimpin2 PR.

3. Bomoh di atas condong BN bukan PR sebenarnya.


Dan bila aku buka IPS sendiri. Memang posting fitnah di atas masih wujud. Ah gile. Dorang sebarkan fitnah tanpa rasa bersalah. RELAX je.

Aku pernah la tanya seseorang tue kan.

Eh, apasal si pro UMNO neh dok GALAK sebarkan fitnah der? Cuba lue nasihat sikit kawan2 lue. Dengan lue2 sekali ah. Gua pun tak sanggup hadap posting2 fitnah lue.

Dia boleh jawab gini.

Kalau ko pandang ia fitnah, maka ia fitnah la. Kita orang anggap ia perjuangan. Fitnah tue adalah salah satu cara untuk dapatkan sokongan sebenarnya. Kita orang bukan suka benda fitnah. Tapi apa yang kita orang buat sebahagian dari strategi untuk lemahkan musuh.

Owh. Oke. 

Nampak tak pemikiran begini? Sebab tue jangan heran kalau ada di kalangan UMNO dok slumber gile sebarkan fitnah. Depa dah menganggap sebarkan fitnah = strategi untuk lemahkan musuh, dapatkan sokongan politik.

Pheww.

Dasat. Aku tak sanggup pergi. Be it PR dan BN, jika ia fitnah aku tak sanggup masuk ke lorong itu. Takut beb. Bai.          

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...