Khamis, 21 Februari 2013

Video Anwar Kutuk Nik Aziz tersebar [Video Inside]


Aku cadangkan elok DSAI perjelaskan isu video kat bawah neh. Aku dah dengar berulang kali. Aku tak berapa jelas bab ayat permulaan tapi kat hujung2 tue memang aku dengar Anwar cakap..

Tuk guru Nik Aziz... tuk guru nik aziz takde faham islam sekarang.. 

Najib faham islam lebih dari tuan guru nik aziz ke..? Hah..

Ustaz hadi Awang.. 

Ahh dia pun tatau la.. dia ikut saja..  

Video ini dimainkan oleh utusan dan paper english. Mereka kata ;
 
"Kini terbongkar pula video ucapan Anwar yang memperlekeh ilmu agama Abdul Hadi serta Nik Abdul Aziz dalam isu kalimah Allah dan kenyataan itu dibuat di hadapan orang bukan Islam di Sabah. Di mana pemimpin Pas mahu letak muka, bagi saya ini penghinaan.

"Tindakan Anwar memperlekeh ini seolah-olah hanya beliau sahaja yang berusaha mengembangkan syiar Islam seperti menyokong pluralisme, liberalisme dan mendakwa undang-undang homoseksual sebagai lapuk," katanya sinis dalam kenyataan di sini hari ini.

Kelmarin akhbar berbahasa Inggeris menyiarkan pendedahan video ucapan Anwar yang berkata: "Nik Aziz no longer understands Islam. Hadi Awang too. He just follows (Nik Aziz tidak lagi faham Islam. Hadi Awang juga. Dia hanya mengikut),"
 
Rujuk link ==> http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20130221/po_06/Tahniah-Anwar-perlekeh-Hadi-Nik-Aziz

Pendapat peribadi aku ialah ;

1. Aku tak jelas ayat permulaan so susah nak ulas.. 

2. Kalau dapat rakaman awal kan senang nak faham cerita..

3. Then kenapa paper utusan tak citer bab dsai ada cakap ==> Najib lebih faham islam dari tuk guru nik aziz ka..

4. Sumber dari media pro fitnah.. so sila la teliti cerita dari semua pihak terlebih dahulu. 

Video yang dinyatakan ada kat bawah neh. Tonton la sendiri geng ;     


Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...