Rabu, 9 November 2011

Bukti Shahrizat balon duit rakyat dalam projek lembu NFC! Part II

Berikut ialah sambungan kisah penyelewengan wang negara berjumlah rm250juta yang disonglap oleh shahrizat dengan penuh berani + yakin + tanpa was2 sebab tiada mana2 menteri + sprm + polis akan mempersoalkan shahrizat sebab dia ada sijil tauliah untuk merompak wang negara.

Lihat bawah neh ;



Kat atas neh antara kenyataan akhbar rafizi ramli berhubung isu lembu nfc.  Sila perhatikan carta di atas neh baik2.

Fakta yang korang kena tahu ;

1. Shahrizat ada lima syarikat yang terlibat dalam projek lembu nasional - kementerian asas tani.

2. Mula2 dia masuk tender guna nama syarikat agroscience. Kerajaan kata shahrizat layak sebab capable. [Ye, capable menjahanamkan wang rakyat kot. Statement tak habis dari menteri berkaitan].

3. Selepas itu tiga anak syarikat shahrizat masuk campur dalam pengurusan projek lembu nasional bilamana nfc melantik rfc = real food sebagai pengedar daging lembu.

4. RFC dimiliki oleh anak2 syarikat milik penuh shahrizat dan family secara total.

5. Tugas RFC sepatutnya ialah memasarkan daging yang dihasilkan oleh nfc. Tapi apa yang rfc buat ialah membeli daging dengan murah dari nfc, menjual dengan mahal di dalam rangkaian restoran mewah milik mereka. 

Peh. 

Saya mesti Tabik.

6. Anak2 syarikat shahrizat yang lain pula disalurkan dana menerusi pindahan dana dari nfc ke rfc kepada mana2 syarikat milik shahrizat. Dari situ larh modal rakyat berpusing2 dan rakyat satu hapa tak merasa dengan pelaburan bodoh neh.

7. Saham kerajaan dalam nfc juga kecil dan sedikit. Bayangkan ;

modal dari rakyat + pinjaman lagi + tapak disediakan kerajaan negeri + geran projek = saham kerajaan sikit, saham shahrizat banyak?

Hello kawan, 

wa bagi lue tapak, wa bagi lue duit, wa bagi pinjam, wa siap jamin lue juta2 tapi wa punya saham lebih kecil dari lue yang cuma proses apa yang wa hulur? Itu pun lue buat cincai boncai. Lue ka ataupun wa yang bodoh?  

Nampak tak?

Perhatikan petikan printscreen dari laman2 web yang dimiliki oleh syarikat2 shahrizat.




9. Untuk rekod gemasgold di bawah pengurusan nfc. Tapi daging2 itu dipasarkan untuk restoran mewah milik shahrizat. Rakyat dapat apa?

10. NFC mempunyai website tapi tiada apa2 update / gambar2 ladang ternak. Aku tak hairan napa jingga 13 dilarang masuk ke ladang neh hari tue.

11. Video dari rfc tue video ladang ternak nfc ka? Apsal aku rasa bukan jek? Hang2 pula tue. Dapat tengok seminit pun tak sampai.

12. Kalau diperhatikan website rfc dan gemasgold lebih baik dan lebih update dari nfc. Nfc neh seolah2 batu loncatan yang digunakan oleh shahrizat untuk raih modal dari kerajaan jek. NFC last update pun tahun 2010. Hairan. Seolah2 nfc seperti dah dibiarkan selepas dapat pinjaman penuh dari kerajaan. 

Lihat bawah neh ;



Myfoot! Jabatan audit cakap baru 11%. Nampaknya anak shahrizat pun pandai menipu juga. Biasalah ada tukang ajar larh katakan. Uass! kurang dua tahun hotak kau. Sampai la neh infrastruktur pun tak lengkap2 dengan pagar tercabut sana sini. Ya, terlupa aku. Kan ada pakar menipu yang mengajar dia menipu. 

So sekarang ada sapa2 yang nampak gemasgold masuk pasar basah? Aku jenama gemasgold neh kenal pun tidak. Kalau bukan pasal shahrizat ingat sampai ke mati kot tak tahu gemasgold neh lembu keluaran kerajaan yang mahal nak mampos harganya. 

Kat bawah neh ialah bukti TPM malaysia terlibat dengan penyelewengan wang kerajaan rm250juta sebab dia yang approved project high impact neh. Kalau dia nak bagi alasan bahawa dia luluskan je tapi bab gagal2 tue takde kaitan pun aku nak cakap dia bodoh gak. 

Pasal apa dia dah salurkan dana kepada lambert then lambert lari tapi kerajaan tak boleh amek tindakan sebab tiada apa2 perjanjian. Lepas tue macam larh tak boleh nak check samada syarikat2 yang involved tue milik sapa melainkan ada something yang disorokkan. 

Bila dah terbukti nfc [shahrizat] gagal, kerajaan tak amek tindakan pown. So lagi nak cakap project high impact? Hah ye..high impact myfoot!


Tajuk artikel march 2007 tapi sekarang dah nov 2011. Dah lebih dari tempoh yang diperkatakan tapi pembangunan masih incomplete walhal dana pinjaman + modal kerajaan + geran habis disalurkan kepada nfc. Satu lagi kerajaan cakap ia boleh hasilkan 60,000 ekor lembu setahun selepas beberapa tahun. Tapi apsal laporan audit ubah kepada 60,000 menjelang 2015? Lue fikirlah sendiri. 

Bila projek dah gagal, lue ubah2 ayat supaya tak nampak macam ia teruk sangat. 60,000 setahun bukan mustahil dengan kerjasama peternak2 kecil tempatan sekaligus dapat menstabilkan harga daging di pasaran dan lebihan daging boleh di import tapi dek kerana kebodohan sang pengurusan rm250juta pinjaman sahaja lebur, itu tak masuk lain2 kerugian. Bila dipersoalkan ada ka menteri bodoh piang suruh pr amek alih?

Boleh. 

Lue berambos larh jangan jadi kerajaan pusat. Amacam? Ada bran?

Ameno : Lembu pun nages tgk menteri bodoh sangat uruskan dia.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...