Channel Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia PRU14

Rabu, 15 Jun 2011

[Updated] Utusan malaysia hina perundangan islam.


Fikir positif. Ya aku sedang fikir positif lah neh beb. Urmm.. aku terai fikir punya fikir. Lama gak aku fikir. Punya lah nak cari positif thinking. Tapi tak dapat gak nak fikir positif. Nak taknak aku terpaksa memikirkan yang utusan neh jahil. Sudah lah jahil + perli undang2 islam selamber mat rock je. Utusan neh kenapa? Dorang neh babi ke? Babi memang tak faham perundangan islam sebab babi ada otak tapi takde akal.

Bayangkan enh kalau orang islam sendiri yang mempertikaikan undang2 islam, kaedah undang2 islam, dan cara pelaksanaan nya macam mana orang bukan islam nak respect?

Mangsa rogol dibela dalam undang2 islam. Fikir logik sket lah. Kalau perbuatan rogol itu dirakam, takanlah mangsa yang rakam kot? Ingat mangsa bangang sangat nak rakam perbuatan rogol = memalukan diri dia? Kalau ada hp daripada rakam baik dia minta tolong. Ye tak?

Yang cenderung akan rakam ialah si penjenayah. Ye tak? Kalau wajah penjenayah dah terpampang pada skrin rogol sudah tentulah nak taknak si penjenayah pun akan mengaku. Kes masih boleh dibicarakan. 

Janganlah buat citer kononnya kalau takde 4 orang saksi maka kes rogol akan ditutup. Persepsi ini akan menakutkan kaum wanita lah weh utusan babi? Ko faham tak? Perkara ini akan menyebabkan wanita sangka bahawa islam neh mendera dorang lah weh utusan babi? Ko faham tak utusan babi? Utusan neh memang babi betul lah. Sampai dok main hina2 perundangan islam. Aku pun dah malas nak bersabar dengan akhbar babi neh. Asalnya tadi ada gak niat nak sabar tapi rasanya dah tak boleh pasal utusan babi neh memang kurang ajar. Dan aku rasa memang wajar pun aku biadap pada orang yang kurang ajar. Sekian.

Updated : Aku nak bidas sket pandangan orang umno yang menyalahkan anwar ibrahim dalam isu utusan hina perundangan islam neh. Sekarang neh korang faham tak apa point yang ditunjukkan dalam gambar di atas? Meh aku elobrate sket ;


1. Gambar di atas ialah gambar seorang gadis yang dirogol. Dia pergi balai dan pergi jumpa orang agama [ye lah kot].


2. bukti yang dia ada rakaman kamera = video seks dsai [perli utusan kpd DSAI].

3. Polis terima kes, mahkamah syariah tolak kes. Persepsi serong yang wujud di minda pembaca utusan ialah undang2 sekular [pdrm] membela wanita muslim yang dirogol. Undang2 islam [syariah] tidak membela wanita muslim.

4. Kerana tiada 4 saksi ketika kejadian = cubaan mengaitkan kes liwat dan video seks fitnah terhadap dsai.

5. Nama jenayah pun dah berbeza. Satu zina satu lagi rogol. Yang nak samakan zina = rogol buat apa bhai? Pertuduhan zina lain cara penghakiman, pertuduhan rogol lain pula cara penghakiman nya. Faham tak point yang aku nak cakapkan neh?

Utusan sekarang neh dah lead fahaman serong di ahti pembaca2 dorang. Sebab tue aku cakap utusan neh BABI. Kalau tak faham diam lah. Jangan lah memekak macam faham. BABI betul lah. Macam lah malaysia neh mengamalkan undang2 islam sangat bagi tuduhan jenayah rogol dan segala bagai sampai nak hina2 undang2 islam pun. Tak suka undang2 islam lantak ko. Taknak terima undang2 islam, ko punya pasal. Pasal aku tak boleh paksa korang untuk rasa suka sebab malaysia memang mengamalkan undang2 sekular. Pendek kata aku tiada kuasa utk sekat kemahuan jahiliah korang.

Tapi as muslim jangan tunjuk benci dan menfitnah undang2 islam depan2 pula. Ko tak mengamalkannya satu hal, neh ko siap lead fikiran serong terhadap undang2 islam, satu hal yang lain pula. Jangan membabi demi pemimpin boleh tak? At least aku banyak kali gak bidas pakatan rakyat bila aku nampak apa yang dorang buat tue salah pada rakyat, bukan nya sohai sangat perangai cam pencacai umno seme benda pun nak bekap . Sekian.

Sumber : fb TGNA. 

Untuk share ==>  http://gengblogger.com/v/502183 

Ameno : utusansex sekarang tukar kepada utusananti-islam plak.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...