Isnin, 31 Januari 2011

U/P Najib piem lembab : krisis sebenar rakyat malaysia di mesir.


Woit piem dan tipiem. Korang baca bebaik kat bawah neh. Entah betul entah tidak aku taktahu tapi apa yang pasti lebih baik korang berdua kerah kepala hotak korang berdua tue sekarang untuk bawa balik rakyat malaysia dari mesir. Dah tentu2 revolusi kat sana, ko tahu, aku tahu, tah mana mungkin aman. Agak bangang juga bile tipiem mengatakan tiada keperluan untuk bawa pulang rakyat malaysia dari mesir. Cuba kalau itu anak ko sendiri, boleh gak aku senyum dengar ko berkata begitu. Heh

Media mesir dok propaganda sebarkan keadaan yang berbeza untuk kurangkan stress. Tapi hakikatnya sekarang keadaan kat sana kelam kabut. Warga asing di larang masuk ke mesir tahu tak? Sekarang jepun dok hantar kapal terbang untuk bawa balik rakyat mereka? USA dah 2 hari pesan rakyat mereka harus segera pulang, manakala beribu2 warga asing digesa pulang ke negara masing2 dan korang berdua boleh plak bebal2 melancong sakan (piem and mrs piem) sambil meraikan kemenangan tenang (tipiem).
Akai ada ka? Aku tahu korang ada tapi tak guna tue je. Heh.

Enh jangan nak marah, entry aku neh mmg kasar pasal aku geram. Aku peduli hapa. Mesir di bantu israel. apa ko berpakat ka dengan israel ka?
hosni - israel = linked najib - israel = linked najib - hosni - israel = linked. ada betul ka? heh Korang berdua baca dulu bawah neh ;

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia


Dah2 sudah jangan cakap banyak. Samada betul atau tidak student malaysia dirogol, kita kena bawa dorang balik gak. Ini aspek2 keselamatan. Aku tak peduli lar amaran jingga ke amaran biru ke merah ke macam si hanafiah bercakap tue yang aku tahu lebih baik bawa dorang pula sebab keluarga dorang dah risau yang amat2. Kalau tak berlaku sekarang pun belum tentu takan berlaku.

Dengar citer ada pelajar malaysia terkena peluru sesat. Boleh bayangkan keadaan kat sana macam mana? Kalau degil juga aku cadangkan piem dan tipiem je lepak sana forever. Sila menikmati revolusi di negara orang dulu sebab tak lama macam tue akan jadi kat malaysia. Tak percaya? Sila kejam lebih lagi dari sekarang. Heh


Ameno : Satu nasihat aku kepada kerajaan malaysia yang bebal neh.. aku faham kat tenang banjir. Aku faham bn baru menang kat tenang. Tapi tak payahlah dok canang dalam berita beria2 satu pasukan khas dihantar utk bantu mangsa tenang ke apa ke.. kat terengganu pun banjir gak apasal tak cover lebih2 citer tue? Yang kat mesir pe citer? Bodoh punya kerajaan. Langsung tak reti nak jaga perasaan rakyat. Satu je rakyat malaysia mati/meninggal kat mesir aku dengar .. siap ko.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...